För kroppens välmående- och plånbokens vän!
Tillagningstid: 20-40 min
Ingredienser: Tillbehör:
400g köttfärs Pasta
2 gula lökar Potatis
1 burk bönmix Ris
500g krossade tomater
½ påse wok mix
2 stora vitlöksklyftor
Häll i en skvätt olja i en högkantad stekpanna. Finhacka löken och fräs till behaglig färg.
Blanda i köttfärsen, rör om/hacka sönder färsen. Låt fräsa samman med löken, rör om då och då.
När färsen fått färg, börja krydda efter smak. Jag använde; Salt, tex-mex seasoning & lite piffi allkrydda och självklart
några skvättar sweet chili sauce. Skala vitlöken och pressa sedan i allt i köttfärsen. Häll i dem frysta wok grönsakerna,
rör om. Blanda i ca. 2dl vatten , låt koka på ganska hög värme. Under tiden som grönsakerna börjar tina i pannan,
sätter du på det valda alternativa tillbehöret. I mitt fall fusilli (pasta). Rör om färsen och tillsätt sedan dom
krossade tomaterna och rör om. Sätt på hög värme så att vattnet ångas bort, så att såsen blir tjockare. I
fallet med potatis är det godast med lite "rinnigare" köttfärs, och detsamma säger jag om riset.
När inte färsen har önskad koncistens kan man alltid blanda i lite mjöl och röra om ordentligt. Smaka av såsen,
smakar den inte som önskat- blanda bara i mer av "det goda", vilket i mitt fall är sweet chili. När önskad smak
kommit fram, tillsätt bönmixen. ALLTID sist, då sönderkokta bönor inte är någon "hit" enligt mig.
Låt puttra några minuter och servera sedan med tillbehöret, färska grönsaker och isvatten.
Kommentarer
Trackback