Smulpaj med blåbärsfyllning
Till den här pajen kan du använda precis vilka bär som helst, blåbär, jordgubbar, hallon, vinbär, lingon eller björnbär. Till de bär som innehåller mycket vatten används den större mängden potatismjöl.
Antal portioner: 6
Antal portioner: 6
Ingredienser
100 g smör
2–3 msk strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
1 liter färska bär (500 g djupfrysta)
1/2 dl socker
1-2 msk potatismjöl
Till servering:
vaniljsås eller vaniljvisp
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och socker till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa.
2. Smörj en ugnssäker form och lägg i bären. Strö över socker och potatismjöl, fördela smuldegen över och grädda i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.