Kyckling m. bulgur och pustasallad m. sweetchiliananas
Detta behöver du:
4 Port.
- Kyckling, fryst (1000g)
- Matolja
- Bulgur (4port)
- Pustasallad (en burk)
- Ananas i bitar (mängd efter tycke)
- Sweetchili
- Chilitomat
- Curry
- Grillkrydda
- Salt & Peppar
Sätt ugnen på 200grader. Placera kycklingen i en ugnssäker form, häll på matolja, krydda efter smak.
Stoppa in kycklingen och låt stå 50minuter (men bara om den är fryst, ej tinad!) Vänd sedan efter 50min. och krydda undersidan. Ställ sedan in den igen på 15min. Koka upp bulgur. Ta en kastrull, häll i pustasalladen och chilisåsen (samtliga) låt koka upp under omrörning. Häll sedan i ananasen och låt sjuda på låg värme.
Serveras gärna med färsk sallad m. lime.
Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Ingredienser
800 g rådjursinnanlår
2 msk smör
salt och peppar
8 st vita sparrisstänger
8 st grönsparrisstänger
8 st små morötter
4 st små rättikor
8 st vaxbönor
4 st haricots verts
1 st röd paprika
2 msk smör
salt och peppar
Sås
2 st äggulor
1 msk vitt vin
2 tsk vit balsamicovinäger
2 dl olivolja
1-2 tsk grov dijonsenap
Gör så här
1. Salta och peppra köttet, rulla det i folie som en smällkaramell och ugnstek det i 100º till 58º innertemperatur.
2. Skala och putsa grönsakerna.
3. Grilla paprikan så att du kan dra av skalet och dela den. Skär den sedan i snygga strimlor eller i någon annan form.
4. Koka grönsakerna var för sig och spola kallt.
5. Värm sedan i vatten och smör samt lite salt vid servering, så även paprikan.
6. Vispa upp äggulorna på svag värme tillsammans med vitt vin och balsamico.
7. Tillsätt olivolja i en tunn stråle under konstant vispning, smaka av med grov dijonsenap.
8. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem på tallriken.
9. Ta upp köttet ur folien och stek det snabbt runt om för att få en härlig stekyta.
10. Skiva upp köttet, placera det ovanpå grönsakerna och toppa med såsen.