Mustig tomatsoppa med bönor och chili

Antal port. 4

Ingredienser:

1 1 burk krossade tomater
100 100 g svarta bönor, kokta
100 100 g vita bönor, kokta
1 1 gul lök
3 3 dl vatten
1 1 dm purjolök
2 2 vitlöksklyftor
1 1 hönsbuljongtärning
1 1 röd chili
2 2 tsk spiskummin, malen
2 2 dl persilja
matolja till stekning
bakeoff-bröd
olja på brödet
salt och peppar


Gör så här

1. Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater.

2. Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Skiva brödet och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0